Wat is er te doen in en rond de Drentse Voedselbossen?

Lees hier wat er te doen is en kijk in de actuele agenda

25 februari 10.00 - 12.30 uur

Masterclass Voedselbossen

Vanaf januari 2024 starten er diverse twee- en driedaagse masterclasses, waarin de basiskennis wordt verdiept rond specifieke thema's. Zo is er de driedaagse masterclass over successie, beheer en aanplant. Maar ook tweedaagse masterclasses over Vermeerderen, plantenkennis of voedselbosgezondheid. Alle masterclasses worden op een doordeweekse dag overdag gegeven. Kijk voor informatie, data en tijden op onderstaande link

Locatie: Beilen

lees meer

Aanmelden

Cursus Ontwerp je Voedselbos, 2024

Ontwerp je Voedselbos

Vierdaagse basiscursus voor mensen die interesse hebben in de aanleg van een voedselbos wordt 3 maal per jaar gegeven. De data voor de eerste helft van 2024 zijn:

donderdag 25 januari, 15 februari, 21 maart en 18 april 2024

Vrijdag 16 februari, 5 apiril, 10 mei en 7 juni 2024

Tijden: 9.30 - 16.30

lees meer:

Aanmelden

Workshops voedselbossen 

In de workshops van de Vereniging Drentse Voedselbossen ga je vooral zelf aan de slag. Een workshop wordt gegeven door een expert en duurt doorgaans een halve dag, waarna we afsluiten met een pot-luck lunch. 

 

lees meer:

Aanmelden

Op bezoek en meehelpen bij

Elke maand organiseert de Vereniging Drentse Voedselbossen een excursie, waarin we in de wintermaanden de handen uit de mouwen steken, in een voedselbos van één van de leden. Op deze manier leer je elkaar kennen, bouwen we een netwerk op van voedselbossen en ontstaat er veel uitwisseling en inspiratie. Ben jij benieuwd wat er bij jou in de buurt gebeurt? Geef je dan op en kom langs.  

 

 

Aanmelden